Randevú a szexszel és a hittel – Balázs Gábor interaktív tanulócsoportja

Randevú a szexszel és a hittel – Balázs Gábor interaktív tanulócsoportja

Ebgkurzus.jpgddigi tapasztalataink alapján, Balázs Gábor óráinak rendszeres látogatóit elsősorban két dolog érdekeli: a szex és minden, ami megoldhatatlan probléma.

Mivel számunkra a közönség szent – ebben az évben két fő téma köré csoportosítottuk az előadásokat. Az első nagy témakör azzal foglalkozik, hogy a zsidó-keresztény kultúra sokak által elavultnak és életidegennek tartott szexuális moralitása (az önkielégítés, a házasságon kívüli szexualitás és a homoszexualitás tilalma, a monogám házasság igenlése stb.), mennyiben releváns a (poszt)modern korban, és különösképpen, hogyan birkóznak meg a modern ortodoxia szellemi vezetői ezekkel a kihívásokkal.
A második nagy témakör az identitásválasztás és az identitáscsere lesz, azaz olyan esetekkel fogunk foglakozni, amikor valaki felnőtt korában választja a vallást, vagy amikor egy vallásos családban felnövő személy eldönti, hogy nem kíván vallásos maradni. Az identitás váltók indokain és élettörténetének megismerésén keresztül próbáljuk majd saját identitás kérdéseinket megválaszolni – noha tudjuk, hogy erre nincs sok esélyünk.

Az előadások változatlanul interaktívak és forráselemzésre épülnek.

Alapismeret nem szükséges a részvételhez, de azért nagy hasznát tudod venni, ha okosat akarsz kérdezni!

Időpont: kedd este 19:00 – 20:30

A kurzus 20 alkalomból, azaz 40 órából áll.

Részvételi díj: 15.000 Ft / szemeszter vagy 2.000 Ft / alkalom

Kezdés: 2014. szeptember 16. kedd 18:00

Jelentkezés: info@hillel.hu címen.
A programot a Hillel Alapítvány és a Frankel Zsinagóga működteti.