Talmud Tóra, bár és bát micvá felkészítő

 

TALMUD TÓRA  Idén a 9 – 13 éves gyerekek számára indítunk Talmud Tórát, amely egyben BÁR / BÁT MICVÁ felkészítő is. Találkozunk minden vasárnap 10 órakor a Frankel gyerekhelységében. Idén minden hónapban lesz egy vasárnap, amikor a tanult témákhoz kapcsolódva elmegyünk a gyerekekkel kirándulni (múzeum, zsinagóga … stb). Kérjük mindig nézzétek meg itt a naptárban az aktuális programot. A részvételhez előzetes tudás nem szükséges (de persze örülünk neki). A Talmud Tóra foglalkozást Kőszegi Judit szakképzett judaisztika tanárnő tartja Verő Tamás rabbi és Verő Linda segédletével.

 

Az év témája a MICVA értelmezése és teljesítése lesz. A gyerekek az egész évet átölelő témakör keretein belül megismerkednek a micva szó két fő jelentésével: törtvény és jócselekedet. Az sktuális ünnepek, a zsidó élet eseményei és a mindennapi életünk kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a gyerekek megiismerkedjenek a zsidósággal.

 

bár és bát micvá felkészítő program része egy közös bár illetve bát micvá szertartás májusban a Frankel zsinagógában. Ennek részleteiről még tbbször fogunk beszélni az év során.

 

A Talmud Tóra célja:  – ismerek bővítése a zsidó hagyományok terén – zsidó identitás építése – a zsidóság megélésének pozitív módja (ez különösen fontos ennél a korosztálynál) – kérdések megválaszolása – közösségi élmény nyújtása

 

Részvételi díj: 1000 Ft. / hónap (de megköszönjük az anyagi illetve tárgyi adományokat).

 

Kezdés: 2014. szeptember 14. vasárnap (elején szülői megbeszélés)

További információ és jelentkezés az info@hillel.hu címen Verő Lindánál.