Programok a Budai Micve Klubban: 2023. október

Október 22. (vasárnap) 18.00 órától „ÉS OTT TALÁLTÁK A SEMMIT” CÍMŰ DOKUMENTUMFILM PREMIER VETÍTÉSE A MICVE KLUBBAN. Az film a Frankel közösségben készült az ELTE és a Visegrad Fund közös kutatásának keretei között, mely a Holocaust helyi emlékezete dokumentumfilmek negyedik része. A nemzetközi kutatás több helyszínen zajlik: Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Szerbia és Magyarország több településén. Célja, hogy feltárja, hogy a különböző generációk zsidó és nem zsidó helyi lakosai emlékezetében hogyan él a Holocaust, a zsidóság és hogyan vélekednek az emlékezésről. A film bemutatóján jelen lesznek a nagyszerű alkotók: CSEPELI GYÖRGY szociálpszichológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az ELTE professzora, KISS RICHÁRD operatőr, PAPP RICHÁRD kulturális antropológus, SURÁNYI ANDRÁS Magyar Film Díjas rendező, továbbá SÜKÖSD ANIKÓ, az ELTE Szociológia Doktori Iskola oktatója. A BELÉPÉS DÍJTALAN.

október 28. szombat 19.00 órától SVÁBY ANDRÁS szerkesztő-műsorvezető a Budai Micve Klub vendége. Dolgozott a Magyar Rádióban, volt pekingi tudósító, a közszolgálati tévé után pedig már kereskedelmi televízióban, a Heti Napló című műsora legendássá vált. Majd 10 évre megvált a televíziózástól, de mindennap gondolt rá. Napló című műsora az ATV-én meglehetősen kedvelt a közügyek, az emberi történetek, a mindannyiunkat érintő problémák érdekes és érzékeny feldolgozása miatt. A beszélgetőtársa: BÓTA GÁBOR újságíró. BELÉPŐ: 1000.- Ft.

november 11. szombat 19.00 órától BESZÉLGETÉS ARANYOSI PÉTER HUMORISTÁVAL a Budai Micve Klubban. Az ország egyik legnépszerűbb embere. Még Londonban is stadionnyi magyar gyűlt össze, hogy meghallgassa. Civilben is dől belőle a szó. Mondják is róla, hogy ilyenkor is ugyanolyan, mint a színpadon, árad belőle a humor, rengeteget lehet nevetni rajta. Aki a pódiumon hallgatja majd a szóáradatát, és időnként azért közbeszól, BÓTA GÁBOR újságíró. BELÉPŐ: 1000.- Ft.