Reggeli ima volt a jeruzsálemi zsinagóga elleni terror támadás áldozatainak emlékére

Reggeli ima volt a Frankelben a jeruzsálemi zsinagóga elleni terror támadás áldozatainak emlékére (2014.11.20)

2014. november 18-án kedden reggel Jeruzsálem Hár Nof negyedében, a Kehilat Bnei Torah zsinagógában terroristák törtek az imádkozó közösségre. A két palesztin terrorista fegyverekkel és baltával tört a jelenlévőkre, akik közül négyen életüket vesztették, nyolcan megsérültek.  A vérengzésnek két, a helyszínre siető rendőr vetett véget, akik közül az egyik később belehalt sérüléseibe. Ezzel ötre emelkedett a vérengzés áldozatainak száma.

2014. november 20-án csütörtökön a Frankel Zsinagógában  7:00 – 8:00 óra között reggeli imán közösen emlékeztünk a jeruzsálemi zsinagóga elleni terror támadás áldozataira:

Rabbi Aryeh Kopinsky (43) amerikai -izraeli állampolgár Z”L
Rabbi Avraham Shmuel Goldberg (58) brit – izraeli állampolgár Z”L
Rabbi Calman Levine (55) amerikai- izraeli állampolgár Z”L
Rabbi Moshe Twersky (59) amerikai-izraeli állampolgár Z”L
Zidan Saif (30)- drúz rendőr Z”L
A zsinagóga mindannyiunk számára mást és mást jelent, de a zsidó közösségeknek a túlélés záloga. A terroristák célja kettős, amikor védtelen gyerekeket és imasálukba burkolózó felnőtteket támadnak meg. Az értelmetlen pusztításon túl céljuk, hogy tettükkel megfélemlítsenek bennünket.

Mutassuk meg, hogy nem félünk és fejezzük ki szolidaritásunkat az áldozatok családtagjaival, barátaival, Izrael Állammal és a megtámadott zsidó közösségekkel. Csatlakozz hozzánk a Frankel Leó utcai zsinagógában csütörtök reggel fél nyolckor, ahol egy félórás, rendhagyó reggeli ima keretén belül emlékezünk meg meggyilkolt hittestvéreinkről.

Az elhunytak emléke legyen áldott.


 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött hozzánk, hogy együtt imádkozzunk és emlékezzünk!

DSCN1391 DSCN1406 DSCN1362